Data Recovery

 

Dataräddning

Har du råkat tagit bort ett viktigt dokument ? Eller kommer du inte längre åt din data? Kanske så att du hade bilder på alla dina barn, barnbarn, eller andra viktiga foton. Kontakta oss och lämna in din Hårddisk,SSD-disk, minneskort, USB-Minne, så ska vi försöka hjälpa er som kund.

Dataräddning

Säker borttagning av data

Förhindra dataförlust

Kryptering av information

Backup av data

How

Förhindra dataförlust

Varför förlorar vi data?

Några av de vanligaste orsakerna till att data går förlorat är för att Hårddiskarna går sönder, problem med mjukvara, sedan har vi den mänskliga faktorn, man råkar tappa sin Externa hårddisk i golvet, tappar sitt USB-Minne eller SD-Kort. Man kan även råka ut för stöld, någon stjäl din dator, mobil, ditt USB-Minne, din kamera. Även som skador på egendom (Brand, vattenskada) Kan ställa till med bekymmer.
Så då till frågan (Hur förhindrar man dataförlust?)

Det allra viktigaste är att ha BACKUP på sin data, beroende på hur ofta du uppdaterar din information eller lägger till nya filer så kan man behöva ta backup olika ofta på sin enhet. Vissa kanske klarar sig med 1 gång i veckan, medan andra behöver backup dagligen på sin information. vi rekommenderar att man kör på 3-2-1 regeln.

3. Minst tre kopior av din information

2. Att ha två kopiorn (lokalt) på 2 olika enheter.

1. En kopia utanför ditt hem eller arbetsplats på ett säkert ställe

Har man viktig information som inte bör kunna läsas av andra, så bör man skydda  sin information med kryptering.

Vi hjälper er självklart med kryptering av bärbara enheter så som Minnen och externa hårddiskar. Vi hjälper även till att kryptera informationen på er dator, privat som företag.

 

Säker borttagning av DATA

Har ni en gammal dator ståendes hemma eller på jobbet? En dator som kanske gått sönder?

Vi rekommenderar nämligen inte att man bara slänger sina gamla enheter, då det finns en risk att det hamnar i fel händer.

Vi kan erbjuda säker borttagning av er data, om det så är en privat enhet eller en hel avdelning på ett företag.